(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Želatínová hmota na poťahovanie aj modelovanie
Potřebné ingredience
15g práškovej želatiny najlepšia je jemne mletá od Dr. Oetkera
55ml vody
45ml tekutej glukózy
15ml glycerínu
750g jemného práškoveho cukru
mandľová, vanilková alebo iná aróma
Postup přípravy
Polovicu vody privedieme do varu a odstavíme . Do druhej polovičky vody pridáme želatínu (jemne mletú)a prilejeme do horúcej vody a miešame do rozpustenia. Potom pridáme glukózu a glycerín a miešame to,aby sa to prehrialo. Pomocou varešky vmiešame cukor do želatínovej zmesy až do chvíle, kedy sa začne robiť guľa, a potom preložíme na pocukrovanú dosku a vymiesime do hladkej, jemnej a bielej pasty bez trhlín. Skladujeme zabalené vo fólii.
Táto hmota je skvelá na poťahovanie a hlavne na kvietky...robila som z nej aj ruže na poslednej svadobnej torte.
Táto hmota je skvelá na poťahovanie a hlavne na kvietky...robila som z nej aj ruže na poslednej svadobnej torte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
24. 10. 2010, 14:54
Konja
(upraveno)
22. 8. 2009, 17:49
místo glukózy dávám kukuřičný nebo pšeničný sirup, glycerýn se koupí v lékárně, 150ml mě vyšlo na 43,-. Hmota je super
Aderiarleen
(upraveno)
26. 3. 2009, 21:20
skús, je to jedna z najlacnejších verzií hmoty ...len kúp ozaj jemnú želatínu ak stuhne dá sa nahriať v mv a premiesiť so stuženým tukom...
mrakinka
(upraveno)
26. 3. 2009, 19:24
je Gabi to vypada super hned vyzkouším
Ilonáček
(upraveno)
26. 3. 2009, 14:28
hurá další novinka děkujeme
Aderiarleen
(upraveno)
26. 3. 2009, 10:35
Heli, určite zoberiem...možno len suroviny a ak je možnosť tak to pripravím až na mieste...čo ty na to?
helulka
(upraveno)
25. 3. 2009, 23:51
Gabi, určitě vem vzorek na sraz k vyzkoušení. Už se moc těším až ji vyzkoušíme
nobstice
(upraveno)
25. 3. 2009, 22:44
gabko super, jen nevim kde sehnat glukozu a glycerin mam nejake mezery ve vzdelani
MajkaH
(upraveno)
26. 3. 2009, 11:51
@nobstice
já jsem dávala místo glukózy kukuřičný sirup a glycerín jsem koupila v lékárně...ale ne v každé ti ho prodají - pozor , prý z toho dělají výbušniny a já asi vypadala, že je budu vyrábět !!! Jak tu tak často nemůžu číst a studovat myslela jsem, že už tu ten recept máte Kytky z něj jdou krásně, mám je na perníku (" ještě jeden ozdobený perník k snídani"....neumím dávat odkazy a přijde mi to podobně WI
Aderiarleen
(upraveno)
26. 3. 2009, 11:21
@nobstice
Lenka tekutá glukóza sa dá nahradiť takto: 36 ml vody dáme zvariť so 64 g prášku Glukopur dostať bežnev potravinách. Glycerín kúpiš v lekárni.
Anelis
(upraveno)
25. 3. 2009, 21:21
Jééé Gabko, už jsem o ní slyšela a docela chválu, tak jsem Ti vděčná za receptík, určitě vyzkouším
Aderiarleen
(upraveno)
25. 3. 2009, 19:40
rado sa stalo
Simule2
(upraveno)
25. 3. 2009, 19:34
Gábiko, díky za tip
Katynka*
(upraveno)
25. 3. 2009, 17:49
Díky Gábi
Zrušený účet
(upraveno)
25. 3. 2009, 17:44
Teda Gábi, takový super recept a jaktože není u nás v potahovacích hmotách co? Šup tam s ním.
Aderiarleen
(upraveno)
25. 3. 2009, 18:38
@
Marcelka keď ja som z tej dortomanie úplne blbá...nejak sa tam neviem vyznať